Hele kip met aardappelpuree

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Spoel de kip af met koud water en dep daarna droog met keukenpapier. Wrijf de kip in met zout en peper.

2. Schil de aardappelen en snijd het in grove blokjes. Snipper de ui en snijd het knoflook zeer fijn. Doe vervolgens de aardappelen, ui, knoflook en tijm in de schaal van de gevogeltestomer.

3. Giet witte wijn in de kom van de gevogeltestomer (iets meer dan halfvol) en zet de kip op de houder. Sluit de kip af met de speciale dop, zodat de stoom binnenblijft.

4. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175 – 230 °C).

5. Zet de gevogeltestomer met kip op de barbecue en gril deze gedurende ongeveer 30 minuten, met gesloten deksel.

6. Giet vervolgens de room over de aardappelen heen en laat nogmaals 30 minuten op de Weber barbecue staan. De kip moet 75 graden zijn om gaar te zijn.

Weber_pittig_gekruide_kip

Grillmethode:

Indirecte gemiddelde

Warmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 60 minuten

 

Ingrediënten:

1 hele kip van ongeveer 1,5 kg

Grof zeezout

Versgemalen zwarte peper

Witte wijn

 

Voor de marinade:

4 aardappelen

1 ui

1 teentje knoflook

6 takjes tijm

1 dl room

Grof zeezout