Zoete en pittige gambaspiesjes

Gambaspiesjes zijn een gegarandeerd succes tijdens barbecues en barbecue-feesten. Met dit heerlijke recept is er voor iedereen wat lekkers bij. Met een goede Weber barbecue maak je de spiesjes nog lekkerder en laat Bouwhof nou net Gold Dealer van Weber zijn in 2016

Bereidingswijze voor 4 personen (met de Weber barbecue):

1. Meng honing, chilipepers en zout in een grote schaal. Voeg de gamba’s toe en meng alles goed zodat de gamba’s goed gemarineerd zijn. Bedek de schaal en zet het een uur in de koelkast.

2. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte (230-290 °C).

3. Haal de gamba’s uit de schaal en gooi de marinade weg. Schuif op elke spies 7 garnalen.

4. Borstel het grillrooster schoon en gril de gamba’s op directe hoge warmte gedurende 2-4 minuten met gesloten deksel totdat ze gaar zijn, eenmaal keren. Haal de gamba’s van de Weber barbecue en kruid ze daarna met koriander. Serveer warm.

Weber

Grillmethode:

Directe

Hoge warmte 230 – 290 °C

Marineertijd: 1 uur

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Grilltijd: 2-4 minuten

 

Ingrediënten:

5 ml honing

2 el chipotle chili pepers in adobo saus (fijngesneden)

1 el grof zeezout

28 gamba’s (7 per persoon)

2 el fijngesneden koriander