Biefstuk en tomaat kebabs met dille dressing

 

Bereidingswijze voor 6 personen:

1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Doe de blokjes vlees erbij en meng het goed. Leg aan de kant gedurende 30 minuten.

2. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte(230-290 °C).

3. Spies de blokjes vlees en de tomaat om en om op de spiesen. Plaats het braadspit en de

rotisserie spiesenset op de Weber barbecue volgens de gebruiksaanwijzing.

4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.

5. Gril de spiesen op directe hoge warmte, met de deksel gesloten totdat het vlees de gewenste gaarheid heeft: 6-8 minuten voor medium.

6. Leg de slabladeren op een bord, schuif het vlees van de spies op het

Weber_biefstuk_en_tomaat_kebabs_met_dille_dressing

Grillmethode:

Directe hoge warmte 230 – 290 °C

Marineertijd: 30 minuten

Grilltijd: 6-8 minuten

 

Ingrediënten:

1 kilo sirloin steaks, ongeveer 3 cm dik, gesneden in blokjes van 3 cm

 

 

Voor de marinade:

Olijfolie

5 tl venkelzaad

5  tl versgemalen zwarte peper

5 tl gedroogde koriander

1 tl komijn

2 tl grof zeezout

1 tl gerookte paprikapoeder

20 kleine tomaten

 

 

Voor de dressing:

3 el karnemelk

200 ml yoghurt of

crème fraîche

2 el fijngesneden

rode ui

2 el fijngesneden verse

dille

1 el olijfolie

1 el verse

citroensap

1 geperste kleine teen knoflook