Durumbrood

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles met een pollepel. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg rijzen in de koelkast gedurende 24 uur.

2. Haal de kom uit de koelkast en leg het deeg op een groot bord.

3. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175 – 230 °C) en leg de Weber Gourmet BBQ System – Pizzasteen in de barbecue om deze voor te verwarmen gedurende 10 minuten.

4. Leg het deeg (in de vorm van een rond brood) op de pizzasteen (eventueel met bloem of een bakpapier eronder) en bak het brood gedurende 25-30 minuten tot deze goudbruin is en de korst krokant is.

5. Tip: voeg kruiden, zoals tijm, rozemarijn, oregano of olijven, toe voor extra smaak.

Durumbrood

Grillmethode:

Indirecte gemiddelde

wWarmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 18-24 minuten

 

Ingrediënten:

125 gr durum meel

500 gr bloem

1/2 l koud water

2 tl zout

Blokje gist ter grootte van een erwt