Kruidige sesam kippenvleugeltjes

met komkommersalade

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Zet ongeveer 1/3 van de marinade aan de kant en giet de rest in een grote plastic zak. Doe de kippenvleugels erin, druk de lucht uit de zak en sluit hem goed af. Draai de zak een aantal keren zodat de kippenvleugels goed in de marinade zitten. Laat gedurende 20-30 minuten op kamertemperatuur marineren.

2. Doe de komkommer in een vergiet, zet het vergiet boven een schaal. Kruid het vervolgens met zout en laat staan gedurende 15-20 minuten.

3. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte (230 – 290 °C) en zet het Verticaal Systeemrek met gevogelterooster op de Weber barbecue.

4. Doe de ingrediënten voor de salade in een schaal en meng het goed. Spoel de komkommer schoon en laat deze uitlekken. Dep vervolgens de komkommer droog met keukenpapier. Voeg de komkommer toe aan de schaal met het salademengsel.

5. Haal de kippenvleugels uit de zak, laat de overtollige marinade afdruipen en leg de kippenvleugels op het gevogelterooster (gooi de zak met marinade weg). Grill de vleugels gedurende 20-25 minuten met gesloten deksel totdat de huid donkerbruin en knapperig is en het vlees niet meer roze is.

6. Doe de kippenvleugels vervolgens in een grote schaal en giet de overgebleven marinade eroverheen.

7. Serveer warm met de salade.

Weber_kruidige_sesam_kippenvleugeltjes_met_komkommersalade

Grillmethode:

Directe hoge

Warmte 230 – 290 °C

Marineertijd: 20-30 minuten

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 20-25 minuten

 

Ingrediënten:

1,5 kg kippenvleugeltjes

 

Voor de marinade:

60 ml sojasaus + 2 el sojasaus

5 el bruine suiker

3 el fijngesneden lente-ui

2 el rijstazijn

2 el sesamzaad

1 el olijfolie

1 el geroosterde sesamzaadolie

1 el hete chili-knoflooksaus (Sriracha)

2 tl fijngesneden verse gember

3 fijngesneden tenen knoflook

 

Voor de salade:

1 komkommer, zonder schil en zaden, gehalveerd en in dunne plakjes

1 tl grof zeezout

3 el rijstazijn

2 tl olijfolie

1 tl geroosterde

sesamzaadolie

1/2 tl fijngesneden verse gember

1 fijngesneden kleine teen knoflook

2 tl honing

2 tl sojasaus

Snufje versgemalen zwarte peper

1 kleine fijngesneden rode ui