Peren cakejes

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Meng de gist en het suiker in de lauwwarme melk en voeg vervolgens de bloem, ei en boter toe. Kneed er een deegbal van en bedek het deeg zodat het nog 30 minuten kan rijzen.

2. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol ze uit (niet te dun). Smeer de crème fraîche erop en laat rusten gedurende 10 minuten.

3. Verdeel vervolgens de blokjes peer en honing over de cakejes en besprenkel met honing.

4. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte of circulaire medium warmte (175 – 230 °C). En leg de pizzasteen op de barbecue zodat deze gedurende 10 minuten kan voorverwarmen.

5. Leg een stukje bakpapier op de pizzasteen en leg de cakejes erop. Bak de cakejes gedurende 15-20 minuten. Serveer met een laagje poedersuiker.

Weber

Grillmethode:

Circulaire methode 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 45 minuten

Grilltijd: 15-20 minuten

 

Ingrediënten voor

de cake:

250 gr bloem

10 gr gist

30 gr suiker

150 ml lauwwarme melk

1 ei

50 gr gesmolten boter

 

Voor de topping:

150 gr crème fraîche

400 gr peren(geschild en in kleine blokjes gesneden)

4 el honing

40 gr macadamia noten