Pizza met rood fruit en witte chocolade

Pizza met rood fruit en witte chocolade is een geweldig toetje voor een barbecue. Lekker zoet met een twist op een klassieker en laat Bouwhof nou net Gold Dealer van Weber zijn in 2016!

Bereidingswijze voor 4 personen (met de Weber barbecue):

1. Bereid de Weber barbecue voor op de circulaire methode hoge warmte 230 – 290 °C en verwarm de pizzasteen gedurende 15 minuten voor.

2. Rol het deeg uit, met de poedersuiker met de crème fraîche en smeer dit gelijkmatig over het deeg.

3. Strooi een beetje bloem op de pizzasteen en leg vervolgens de pizzabodem op de pizzasteen. Bak de pizza gedurende 3-4 minuten.

4. Leg de witte chocolade op de pizzabodem, sluit de deksel en bak nogmaals gedurende 3 minuten totdat de chocolade gesmolten is.

5. Snijd vervolgens het fruit in tweeën of in kwarten (afhankelijk van de grootte van het fruit).

6. Haal de pizza van de Weber barbecue en verspreid het fruit gelijkmatig over de pizza.

Weber

Grillmethode:

Directe gemiddelde

Warmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijds: 10 minuten

Grilltijd: 8-10 minuten

 

Ingrediënten:

Kant en klaar pizzadeeg

500 gr aardbeien

250 gr frambozen

100 gr bramen

1 trosje druiven

120 ml crème fraîche

30 gr poedersuiker

8 blokjes witte chocolade