Pizza voor de hele familie

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een blender en mix deze tot een gladde saus.

2. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte hoge warmte (230-290 °C).

3. Zet de pizzasteen boven de indirecte zone en verwarm gedurende 10 minuten voor.

4. Maak de pizzabodems klaar, doe er als eerste de tomatensaus op, dan de mozzarella of brie en vul de pizza met de ingrediënten naar keuze.

5. Strooi een beetje bloem op de pizzasteen en leg  pizza op de pizzasteen en laat deze gedurende 10-14 minuten gaar worden, totdat de bodem knapperig is en de kaas gesmolten is.

Pizza

Grillmethode:

Indirecte hoge

Warmte 230 – 290 °C

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Grilltijd: 10-14 minuten

 

Ingrediënten:

Kant en klaar pizzadeeg

 

Voor de tomatensaus:

1-2 teentjes knoflook, geperst

1 kleine ui, fijngesneden

300 gr gepelde tomaten

60 gr tomatenpuree

150 ml olijfolie

Gedroogde oregano

Gedroogde tijm

Grof zeezout

Vers gemalen zwarte peper

 

Voor de topping

(classic/veggie):

Tomatensaus

Mozarella

Verse basilicum

Optioneel: verse plakken aubergine

 

Voor de topping (vlees):

Tomatensaus

Brie

Italiaanse worst

Rode paprika strips

Uienringen

Rucola