Stokbrood gevuld met bacon en kaas

 

Bereidingswijze voor 6-8 personen:

1. Laat de gist oplossen in 50 ml lauwwarm water. Voeg de bloem, 100 ml water, zout en boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel. Kneed vervolgens de bacon en kaas erdoor.

2. Laat het deeg gedurende 30 minuten rijzen.

3. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C). Zet de tussenring van het Mangal systeem op de Weber barbecue en haal de spiesen eraf. Sluit de deksel om de Weber barbecue goed voor te verwarmen.

4. Rol van het deeg vervolgens 5 stokbroden van ongeveer 10-12 cm.

5. Smeer de spiesen licht in met olijfolie en steek de spies door de stokbrood heen.

6. Plaats de spiesen vervolgens in de houders van het Mangal Systeem en gril het stokbrood in ongeveer 15-20 minuten. Draai om de 5 minuten de spiesen (dit kunt u doen zonder de deksel te openen), zodat de stokbroden gelijkmatig garen en bruin worden.

7. Haal na ongeveer 15-20 minuten de spiesen van de Weber barbecue en haal de stokbroden van de spiesen. Laat vervolgens even afkoelen. Serveer koud of lauwwarm.

Weber_stokbrood_gevuld_met_bacon_en_kaas

Grillmethode:

Directe gemiddelde

Warmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Grilltijd: 15-20 minuten

 

Ingrediënten:

150 ml water

300 gr bloem

15 gr gist

6 gr zout

15 gr roomboter

50 gr bacon in kleine blokjes gesneden

50 gr belegen kaas in kleine

blokjes gesneden

1 el olijfolie