Zalmmoot met venkel en olijvensalade

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Snijd het groen van de venkel en snijd het fijn tot er 2 tl overblijft en zet het aan de kant. Snijd de dikke takken van de venkel en bewaar het. Laat de wortelen zitten, zodat de knol niet uit elkaar valt. Halveer de venkelknol.

2. Vul een sauspan met water, zout het en breng het aan de kook. Verlaag de warmte, voeg de venkel toe en laat lichtjes koken. Haal de venkel uit het water en leg het in kom ijswater zodat het snel afkoelt. Snijd de wortel eraf en snijd de venkel in dunne plakjes.

3. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte (230-290 °C). Haal het ronde rooster uit het Gourmet BBQ System grillrooster en plaats de Gourmet BBQ – Sear Grate erin. Verwarm de Weber barbecue en de Sear Grate gedurende 15 minuten voor.

4. Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng alles goed. Zet aan de kant zodat de smaken er goed in trekken wanneer de zalm bereid wordt.

5. Smeer de zalm licht in met olie en kruid het met zout en peper. Gril de zalm op directe hoge warmte 6-8 minuten op de Sear Grate, met gesloten deksel. Wanneer medium: 2-3 minuten. Keer de zalm eenmaal.

6. Verdeel de zalm over de borden en garneer met de salade.

Weber_zalmmoot_met_venkel_en_olijvensalade

Grillmethode:

Directe hoge

Warmte 230 – 290 °C

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 8-11 minuten

 

Ingrediënten:

4 zalmmoten, ongeveer 150 gr per stuk en 2,5 cm dik

2 el olijfolie

1/2 tl grof zeezout

1/4 tl versgemalen zwarte peper

 

Voor de salade:

1 venkelknol

100 gr groene olijven, in kwarten gesneden

3 fijngesneden lente-uitjes (alleen witte en lichtgroene delen)

2 el fijngesneden venkelgroen

1 el olijfolie

1/2 tl geraspte limoenschil