DIY – Houten huisjes

Do-it-yourself’s zijn leuke en makkelijke klusjes, die voor een mooi en gepersonaliseerd eindresultaat zorgen. DIY is op dit moment een enorme trend, zeker op YouTube. Vandaar dat Bouwhof er ook mee aan de slag gaat, want wie kan het nou beter dan een doe-het-zelf zaak met zoveel expertise. Ook is DIY leuk want je ontdekt misschien een kant waarvan je niet wist dat je die had. Het helpt goed bij het ontwikkelen van nieuwe technieken of kennis. Vergeet natuurlijk ook niet dat het ontzettend goed voelt als jij een eigen projectje klaar hebt en het ziet eruit zoals jij dat wil met een eigen touch eraan. Dit is niet alleen een tijdelijk goed gevoel maar brengt ook zelfvertrouwen met zich mee, dat hoeft niet direct bewust te zijn maar onderbewust denk je toch: Zo dat heb ik even in elkaar gezet.

Helemaal hip: houten huisjes als decoratie. Maak ze nu helemaal zelf in een paar simpele stappen.

houten_huisjes_1

Benodigdheden

  • Houten balk
  • Zaag
  • Schuurpapier
  • Verf
  • Kwast

Hoe ga je te werk?

houten_huisjes_2houten_huisjes_31. Zaag het hout op maat in de gewenste vorm.

houten_huisjes_42. Schuur de huisjes goed zodat het oppervlakte glad is en er geen splinters meer vanaf kunnen komen. Bovendien zorgt dit ervoor dat je verf beter hecht.

houten_huisjes_53. Nu is het tijd om je huisjes te schilderen. Schilder alleen het dakje, geef het hele huisje een kleur of laat je creativiteit de vrije loop! Voor een speelse look gebruik je vrolijke felle kleuren.

Tip: Voor een stoere uitstraling gebruik je een steigerhouten plank!