Bouwhof Weber premium dealer!

Ook in 2020 is Bouwhof premium dealer. Dit houdt in dat je bij Bouwhof een zeer uitgebreid assortiment barbecues kan vinden van het merk Weber. Ook voor een uitgebreid advies ben je bij Bouwhof op het juiste adres, zodat je thuis kan barbecuen als een echte barbecue master!

Bouwhof heeft een groot assortiment van Weber staan. Wij verkopen de gas- en kolen barbecues. Naast de barbecue zelf hebben wij ook nog een groot assortiment Weber accessoires om het barbecuen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Ben je op zoek in Zoetermeer naar een Weber barbecue, dan is het zeker de moeite waard om eens te komen kijken in onze showroom.

BASISTIPS BARBECUE

Op een Weber barbecue zijn de mogelijkheden grenzeloos! Maar neem daarvoor wel een paar essentiële basistips in acht!

De Brikettenstarter

Het aansteken van briketten of houtskool is met de accessoires van Weber kinderspel. De vuistregel is:  houtskool is sneller warm maar briketten gloeien langer. Het aansteken van de briketten kun je het beste doen met behulp van een brikettenstarter en aanmaakblokjes. Dit is de meeste simpele en veilige weg om je barbecue aan te steken. Leg een paar aanmaakblokjes op de barbecue en steek deze aan. Plaats de starter erover heen en vul deze af met houtskool of briketten. Wacht tot het houtskool of de briketten een grijze aslaag krijgen en schut dan de starter leeg in de barbecue.

 

Weber

Weber

Grillmethode

Houtskool, gas of elektriciteit maakt voor een Weber niets uit. Met de directe grill methode kun je snel vlees- en visgerechten bereiden omdat je ze op gelijkmatige temperatuur op het hele grill rooster laat grillen. Deze manier is vooral geschikt als je gerecht niet langer nodig heeft dan 25 minuten. Denk hierbij aan worstjes, garnalen, hamburgers en groentespiesen.

Grote stukken vlees zoals gevogelte of een rollade worden indirect gegrild. Deze methode verplaatst de warmtebron naar de buitenkant van de barbecue. Hierdoor kan je gerecht niet aanbranden en wordt de binnenkant langzaam gaar. Hierdoor blijft het vlees lekker mals. Het lijkt op de methode van een heteluchtoven. De grill tijd is bij deze methode altijd langer dan 30 minuten.

Schoonmaken

Het schoonhouden van je barbecue is natuurlijk essentieel. Zo behoud je je barbecue langer. Maar ook uit hygiene oogpunt is het zeker aan te raden de barbecue regelmatig schoon te maken. Een schoonmaak borstel van Weber is gemaakt van bamboehout en heeft aan de achterkant een schraper. Met deze schraper kun je aangekoekte etensrechten van het grill rooster schrapen. Zeker wanneer je rooster nog warm is, is het gemakkelijk te reinigen! Voor een intensieve schoonmaakbeurt reinig je ook de kuip en de deksel met een Weber reiniger.

 

 

Weber

De deksel

De Weber barbecue draait eigenlijk om de deksel! Door deze deksel ben je in staat om culinaire topprestaties te leveren! Ook als hobbykok. De gerechten blijven veel malser, je voorkomt uitdrogen en de smaken blijven goed behouden. Dankzij de deksel op de barbecue kan je Weber barbecue werken als een heteluchtoven.

Weber