Appel Pompoensoep
Voor 10-12 Personen
1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175-230°C).
2. Borstel het grillrooster schoon. Gril de halve appels 10 tot 15 minuten op de doorgesneden kant op direct gemiddelde warmte met het deksel zoveel mogelijk gesloten en keer ze halverwege de grilltijd een keer om, totdat ze mooi bruin zijn geworden en de schil los begint te raken. Haal de appels van de barbecue, laat ze afkoelen, verwijder de schil en snijd de appels in grove stukken.
3. Verwarm de boter in de Gourmet BBQ System Dutch Oven en bak de selder , de wortel en de ui, totdat de ui glazig wordt. Voeg daarna de appels en de appelcider toe. Laat dit gedurende 10 minuten sudderen, totdat de groenten zacht zijn. Roer daar vervolgens de pompoen en de slagroom doorheen en laat rustig nog even door sudderen. Voeg als laatste de kruiden en de nootmuskaat toe.
4. Pureer het mengsel met een blender en breng op smaak met wat peper en zout.
Grillmethode
Direct Gemiddelde Warmte 175 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Grilltijd: 10-15 minuten
Ingrediënten
450 gr pompoen in blokken gesneden
1 grote wortel
2 zure appels (granny smith) gehalveerd en ontpit
1 stengel selderij, in stukjes gesneden
1 kleine ui, in stukjes gesneden
250 ml appelcider
250 ml slagroom
125 gr ongezuiten boter
1,5 tl gemixte kruiden
1 tl nootmuskaat
peper en zout