Website_Bouwhof_MVO_opbrengst_kWh_maart_2024

MVO

 

Bouwhof hecht veel waarde aan haar klanten, haar personeel maar ook aan haar bijdrage aan een zo schoon mogelijke footprint. Wat we hiermee bedoelen is dat Bouwhof er alles aan doet om schade aan de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Om deze reden zijn wij continue bezig stappen te zetten om deze bijdrage verder te vergroten. Maar, wat houdt dit nu precies in?

Website_Bouwhof_MVO_opbrengst_kWh_maart_2024

Groene stroom

Wij dragen graag een steentje bij aan een beter milieu. Daarom hebben wij het aantal zonnepanelen op ons dak uitgebreid van 432 naar 950 stuks. Laat dat zonnetje maar komen! Hier vind je iedere maand een update over de hoeveelheid energie die wij opwekken van onze zonnepanelen. Hoe duurzaam zijn onze zonnepanelen? Afgelopen maand, maart, hebben wij 24.240 kWh opgewekt. Een gemiddeld huishouden verbruikt 2.750 kWh per jaar. Dat betekent dat wij in één maand de hoeveelheid energie hebben opgewekt wat overeenkomt met het energieverbruik van 8,8 huishoudens op jaarbasis!

Website_Bouwhof_MVO_opbrengst_huishoudens_maart_2024
Website_Bouwhof_MVO_opbrengst_huishoudens_maart_2024
Website_Bouwhof_MVO_recycle

Recycling

Omdat Bouwhof een breed assortiment heeft hebben wij te maken met verschillende soorten verpakkingsmateriaal. Daarom zijn wij continue bezig met recyclen. Wist je dat Bouwhof dozen hergebruikt voor de bestellingen via onze webshop, verkeerd gemengde verven doneert aan derde wereld landen of dat van ons afvalhout uit de zagerij weer nieuw spaanplaat of ander materiaal wordt gemaakt? Ook bieden wij onze klanten de mogelijkheid om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Zo kunnen onze klanten batterijen, lampen, accu’s en oude elektrische apparaten inleveren. Ook kleding kan worden ingeleverd, hiervoor hebben we een speciale container op de parkeerplaats.

Website_Bouwhof_MVO_recycle

Vrienden van het Sophia

Hebben jullie deze kleurrijke bak op de parkeerplaats al zien staan?! Bij Bouwhof gaan we (samen met onze klanten) oud ijzer inzamelen voor Stichting Vrienden van het Sophia. Sophia was onlangs bij ons op bezoek om de actie feestelijk te openen! Wil je weten wat je allemaal in kunt inleveren? Klik op de knop hieroder!

Website_Bouwhof_MVO_sophia
Website_Bouwhof_MVO_sophia
Website_Bouwhof_MVO_cotap_vloerretour

Cotap vloerretour

Ook onze leveranciers zijn bezig met duurzaam en bij Bouwhof werken wij daar graag aan mee. Zo heeft onze leverancier Cotap het duurzame initiatief: vloerretour! Zo leveren wij als Bouwhof de snijresten van onze klussen in bij Cotap en worden deze resten gerecycled tot nieuwe producten. Mooi toch?!

Website_Bouwhof_MVO_cotap_vloerretour

DHL pakketautomaat

Pakketjes versturen of ophalen bij een DHL pakketautomaat is natuurlijk onwijs handig. Laat dat dan vanaf nu ook bij Bouwhof kunnen! Je vindt de gloednieuwe pakketautomaat op onze parkeerplaats.

Website_Bouwhof_MVO_DHL
Website_Bouwhof_MVO_DHL
Website_Bouwhof_MVO_fsc_hout

FSC keurmerk

Bouwhof koopt FSC gekeurd hout in. Klinkt mooi, maar wat betekend dit nu eigenlijk? Dat leggen we je hier graag uit. FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council’, dat vrij vertaald ‘Raad voor Goed Bosbeheer’ betekent. Deze internationale organisatie bestaat uit boseigenaren, houthandelaren en lokale bevolkingsgroepen. Zij werken samen met maar één doel: het duurzaam beheren van onze bossen. Dit onafhankelijke keurmerk wordt ondersteund door milieu-, ontwikkelingsorganisaties en dus ook door bedrijven zoals Bouwhof.

Website_Bouwhof_MVO_fsc_hout

De toekomst

Onze kinderen zijn de toekomst en daarom kunnen wij ook op het gebied van verduurzaming en verantwoord ondernemen niet stil blijven staan. De volgende punten staan op de agenda voor de toekomst:

– Bouwhof streeft ernaar om in 2025 80% van de energie zelf de produceren

– Wij zijn continu vooruitstrevend bezig met digitale ontwikkelingen om de stroom van papier te verminderen. Zo mailen wij al onze offertes, orders en facturen.

– Wij streven ernaar om al onze lampen te vervangen door LED lampen

Website_Bouwhof_MVO_gebouw_met_zonnepanelen
Website_Bouwhof_MVO_gebouw_met_zonnepanelen