Caribische baby back ribs met guave

glazuur

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte lage warmte 110-120 °C.

2. Meng alle ingrediënten voor de kruidenmarinade in een kleine kom.

3. Kruid de ribben met de kruidenmarinade (meer op het vleesdeel en minder op de beenderen). Leg de ribben in het ribbetjes rek. Laat de ribben gedurende 30 minuten op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen het glazuur.

4. Doe alle ingrediënten voor het glazuur in een sauspan en meng deze goed.

5. Borstel het grillrooster schoon. Plaats het ribbetjesrek met de ribben op indirecte lage

warmte, zo ver mogelijk verwijderd van de warmtebron. Het beenderen gedeelte moet wijzen richting de warmtebron. Sluit de deksel. Kijk na drie uren onder de deksel om te kijken of er een rib gaar is. Ze zijn klaar wanneer het vlees 1 cm of meer gekrompen is. Til het einde van de rib op met een tang. Wanneer de rib buigt en het vlees gemakkelijk scheurt, is hij goed gaar. Wanneer het vlees niet gemakkelijk scheurt, laat ze dan nog een uur doorgaren.

6. Haal de ribben van de Weber barbecue en leg ze op een groot bord. Smeer de ribben lichtjes in met het glazuur en leg de ribben plat op het grillrooster op directe warmte. Gril ze gedurende 10 tot 15 minuten met de deksel gesloten totdat ze iets knapperig zijn. Smeer de ribben regelmatig in en keer ze.

7. Haal de ribben van de Weber barbecue en leg ze op een groot bord, smeer ze nog eenmaal in met het glazuur en wikkel ze in aluminium folie. Laat ze 15 minuten op temperatuur komen, snijd ze in stukken en serveer warm.

Weber_caribische_baby_back_ribs_met_guave_glazuur

Grillmethode:

Directe lage

Warmte 110-120 °C

Grilltijd: 3 tot 4 uren

 

Ingrediënten:

2 baby back ribs, elk ongeveer 1 kilo

(klaar voor gebruik)

 

Voor de kruidenmarinade:

1 el grof zeezout

2 tl gedroogde oregano

1/2 tl knoflookpoeder

1/2 tl uienpoeder

1/2 tl versgemalen zwarte peper

 

Voor het glazuur:

250 ml guave jam

125 ml ketchup + 1 tl ketchup

3 el ongezouten boter

3 fijngesneden sjalotjes (alleen de witte en groene delen)

1 el geraspte verse gember

2 tl fijngesneden jalapeño chili peper

1 geperste grote teen knoflook