Geschiedenis

De ontstaansgeschiedenis van Bouwhof gaat eigenlijk terug tot het begin van de twintigste eeuw. Toen was de familie Huurman actief in de handel in materialen afkomstig uit sloopwerken. In de loop der tijd werden op verzoek van de klanten steeds meer artikelen ook nieuw geleverd. De komst van de sloopkogel zorgde ervoor dat de oorspronkelijke handel uiteindelijk verdween.

In 1979 is Bouwhof BV als bedrijf opgestart. Na verloop van tijd werd de bouwmarkt aan de Bleiswijkseweg een begrip in Zoetermeer en omstreken. Een verwoestende brand maakte in 1998 een einde aan de bedrijfsvoering op deze locatie.

De familie Huurman besloot door te gaan en in februari 1999 werd de nieuwe winkel aan de Edisonstraat 111 geopend. In dit pand, gelegen tussen het ‘oude’ Zoetermeer en de nieuwe wijk Oosterheem, werd verder gewerkt aan de uitbreiding van het bedrijf. Onder de slogan ‘voor vakman en doe-het-zelver’ werd vanuit één winkel zowel de consument als de aannemer en de zzp-er bediend.

In 2008 is het pand aan de Edisonstraat 115 verworven. Dit pand heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter verdeeld over 2 verdiepingen. Het biedt sinds november 2009 ook onderdak aan een groothandel, waarin Bouwhof onder de vlag van BPG haar zakelijke klanten bedient. Zo werd tegemoet gekomen aan de wens van deze afnemers om niet hun eigen klanten in de rij bij de kassa te ontmoeten.

Onder de nieuwe slogan ‘bouwen en wonen’ wordt de klanten sinds november 2010 een complete woonbelevenis aangeboden. Op de begane grond is het bouwmarktgedeelte gevestigd, met onder meer de inmiddels beroemde verfafdeling, de zagerij en een grote afdeling huishoudelijke artikelen. Op de eerste verdieping worden in een immense showroom de nieuwste snufjes op het gebied van wonen tentoongesteld. Met een oppervlakte van 7000 vierkante meter vormt het sanitair hiervan de hoofdmoot. Maar ook meer dan dertig keukens, meer dan honderd binnen- en buitendeuren en ruim twintig schuifwandkasten zijn te bewonderen. Op de gezellige afdeling woonaccessoires worden onder andere de complete collecties van de merken Braxton en Life Style geshowd. Een uitgebreide verlichtingsafdeling, de afdeling binnen- en buitenzonwering en de afdeling stoffering (vloerbedekking en gordijnen) maken het aanbod compleet.