Gestoomde kip in

pekelmarinade met

oregano en dragon

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een pan en voeg 1 l water toe. Breng aan de kook op matig vuur en roer zo lang tot het zout is opgelost. Laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Leg de kip met de borst naar beneden in de marinade en laat 6–8 uur in de koelkast staan.

3. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Giet de marinade weg. Bestrijk de kip dun met olie en bind op met slagerstouw.

4. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175-230 °C) en haal het ronde rooster uit het Gourmet BBQ System grillrooster.

5. Pak de Weber Gourmet BBQ System – Gevogeltestomer, zet het metalen bakje vast aan de stomer en giet het bier erin. Schuif de kip over het bakje heen en zet de gevogeltestomer in het rooster.

6. Gril de kip op indirecte gemiddelde warmte gedurende 1 tot 1,5 uur met de deksel gesloten.Haal de kip voorzicht van de Weber barbecue wanneer er helder vocht uitkomt en gaar is. Let op het hete bier wat in de gevogeltestomer zit.

7. Tijdens de laatste 20-30 minuten grillen kunt u ervoor kiezen om groentes mee te laten stomen in de rand van de gevogeltestomer.

Weber_gestoomde_kip_in_pekelmarinade_met_oregano_en_dragon

Grillmethode:

Indirecte gemiddelde

Warmte 175 – 230 °C

Marineertijd: 6-8 uur

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Grilltijd: 1,5 – 2 uur

 

 

Ingrediënten:

1 grote kookklare kip (ongeveer 2–2,5 kg), overtollig vet verwijderd

100 ml bier

 

Voor de

kruidenmarinade:

125 gr grof zeezout

sap van 2 citroenen

2 el gedroogde oregano

1 el knoflookgranulaat of -poeder

2 tl versgemalen zwarte peper

1 el olijfolie