Spareribs met zoete gember-

sojaglazuur

 

Bereidingswijze voor 6 personen:

1. Roer in een grote schaal de ingrediënten voor de marinade door elkaar.

2. Leg de ribben naast elkaar op een groot bakblik en giet de marinade erover. Keer de ribben om zodat ze gelijkmatig met marinade worden bedekt. Dek ze af en zet ze 3 uren in de koelkast. Keer ze af en toe. Neem de ribben van het blik en giet de rest van de marinade in een schaal. Laat de ribben voor het grillen minstens 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte lage warmte.

3. Borstel het grillrooster schoon. Gril de ribben, in de multifunctionele vleeshouder, 2 uren boven indirecte lage warmte met gesloten deksel. Neem de ribben van de Weber barbecue, bestrijk ze aan beide kanten met marinade, wikkel ze in aluminiumfolie en gril ze nog 2-3 uren tot dat beender uiteinden ongeveer 6 mm uitsteken en het vlees zo mals is dat u het met de vinger los kunt maken.

4. Wikkel de ribben opnieuw in aluminiumfolie en laat ze op een groot bakblik 30 minuten rusten. Snijd de ribben los en serveer ze warm.

Weber_spareribs_met_zoete_gember_sojaglazuur

Grillmethode:

Indirecte lage warmte ongeveer 150 ˚C

Marineertijd: 3 uren

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 4-5 uren

 

Ingrediënten:

2 spareribs (klaar voor gebruik)

 

Voor de marinade:

120 gr bruine suiker

125 ml sojasaus

125 ml ketchup

125 ml droge sherry

2 el fijngehakte verse gember

1,5 tl fijngehakte knoflook