Chocoladeroom

Voor 4 personen

1. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte, circa 185 °C.

2. Smelt de chocolade, boter en suiker op laag vuur in een steelpannetje. Leg de chocolade bovenop zodat dit in de hete boter en suiker smelt. Dit is de beste manier om te voorkomen dat de chocolade te heet wordt en gaat pruttelen.

3. Haal het steelpannetje van het vuur en klop de eieren door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem erin en klop het mengsel goed.

4. Vet de gevogeltestomer licht in met boter of een neutrale olie en vul hem met het chocolademengsel. Laat afkoelen tot u klaar bent om het te gebruiken. Hak de witte chocolade in stukjes.

5. Plaats de gevogeltestomer met het chocolademengsel op het midden van het rooster en bak gedurende 20 tot 25 minuten.

6. Verwijder de cake wanneer deze in het midden nog een beetje zacht is.

7. Doe de gehakte witte chocolade in de kom van de gevogeltestomer zodat deze kan smelten terwijl de cake enigszins afkoelt. Serveer de cake warm en schenk de witte chocolade erover.

chocoladeroom

Grillmethode

Indirecte gemiddelde warmte 185 °C

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Grilltijd: 20 – 25 minuten

Ingrediënten

130 gr pure chocolade

100 gr boter

150 gr suiker

50 gr tarwebloem

Boter

4 eieren

50 – 100 gr witte chocolade voor de garnering