Biefstuk en tomaat kebabs met dille dressing
Bereidingswijze voor 6 personen:
1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Doe de blokjes vlees erbij en meng het goed. Leg aan de kant gedurende 30 minuten.
2. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte(230-290 °C).
3. Spies de blokjes vlees en de tomaat om en om op de spiesen. Plaats het braadspit en de
rotisserie spiesenset op de Weber barbecue volgens de gebruiksaanwijzing.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
5. Gril de spiesen op directe hoge warmte, met de deksel gesloten totdat het vlees de gewenste gaarheid heeft: 6-8 minuten voor medium.
6. Leg de slabladeren op een bord, schuif het vlees van de spies op het
Grillmethode:
Directe hoge warmte 230 – 290 °C
Marineertijd: 30 minuten
Grilltijd: 6-8 minuten
Ingrediënten:
1 kilo sirloin steaks, ongeveer 3 cm dik, gesneden in blokjes van 3 cm
Voor de marinade:
Olijfolie
5 tl venkelzaad
5 tl versgemalen zwarte peper
5 tl gedroogde koriander
1 tl komijn
2 tl grof zeezout
1 tl gerookte paprikapoeder
20 kleine tomaten
Voor de dressing:
3 el karnemelk
200 ml yoghurt of
crème fraîche
2 el fijngesneden
rode ui
2 el fijngesneden verse
dille
1 el olijfolie
1 el verse
citroensap
1 geperste kleine teen knoflook