Peren cakejes
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Meng de gist en het suiker in de lauwwarme melk en voeg vervolgens de bloem, ei en boter toe. Kneed er een deegbal van en bedek het deeg zodat het nog 30 minuten kan rijzen.
2. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol ze uit (niet te dun). Smeer de crème fraîche erop en laat rusten gedurende 10 minuten.
3. Verdeel vervolgens de blokjes peer en honing over de cakejes en besprenkel met honing.
4. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte of circulaire medium warmte (175 – 230 °C). En leg de pizzasteen op de barbecue zodat deze gedurende 10 minuten kan voorverwarmen.
5. Leg een stukje bakpapier op de pizzasteen en leg de cakejes erop. Bak de cakejes gedurende 15-20 minuten. Serveer met een laagje poedersuiker.
Grillmethode:
Circulaire methode 175 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Grilltijd: 15-20 minuten
Ingrediënten voor
de cake:
250 gr bloem
10 gr gist
30 gr suiker
150 ml lauwwarme melk
1 ei
50 gr gesmolten boter
Voor de topping:
150 gr crème fraîche
400 gr peren(geschild en in kleine blokjes gesneden)
4 el honing
40 gr macadamia noten