Quiche met Asperge, Tomaten en Feta

Voor 8-10 personen

1. Mix in de blender de eieren, de melk, de room, de Parmezaanse kaas, zout en peper gedurende 10 seconden en zet het aan de kant.

2. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde hitte (175-230°C) en plaats de Gourmet BBQ System – Dutch Oven in het rooster en verwarm gedurende 10 minuten voor.

3. Doe de olie in de pan en daarna de asperges, roer stevig door. Doe daarna het deksel dicht gedurende 2 minuten. Haal de pan van het rooster met behulp van de barbecuehandschoenen en schud de pan heen en weer zodat de olie goed verspreid wordt over de asperges en de bodem en z kanten van de Gourmet BBQ System – Dutch Oven.

4. Plaats de Gourmet BBQ System – Dutch Oven terug op het rooster en verspreid de asperges goed over de bodem, verdeel dan de knofl ook, de tomaat en de feta over de asperges. Giet daarna het eimengsel in de Gourmet BBQ System – Dutch Oven.

5. Gril de quiche op directe gemiddelde warmte, met het deksel zo veel mogel k gesloten, net zolang totdat het ei dik, goudbruin en stevig in het midden is (na ongeveer 15 minuten). Haal de Gourmet BBQ System – Dutch Oven

quiche-met-asperge-tomaten-en-feta

Grillmethode

Directe gemiddelde Warmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Grilltijd: 15 – 17 minuten

Ingrediënten

6 grote eieren

60 ml melk

60 ml room

120 gr parmezaanse kaas

1/4 tl grof zeezout

1/4 tl gemalen zwarte peper

1 tl olijfolie

250 gr asperges zonder uiteindes, in stukjes van 2 cm

2 fijngesneden knoflooktenen

250 gr cherry tomaatjes, gehalveerd

150 gr verkruimelde feta kaas